Om oss

Modernt

Stilrent

Jag som äger Häggberg Kakel & Microcement heter Joakim, är dalmas och utbildad inom bygg och kakel samt inom microcement hos Designcement i Spanien hos Topciment. Jag har varit verksam i branschen sedan 2008 men har alltid haft en känsla för form och färg. Intresset för design och arkitektur var stort redan från början där passionen för hantverk banade vägen mot kakel och microcement. 

I mitt arbete hämtar jag mycket inspiration från södra Europa, såsom Spanien, Italien och Frankrike, och deras sätt att skapa rum med vackert klädda väggar och golv med kakel och microcement. Denna stil blandar jag sedan med skandinavisk design och natursköna material med visionen att skapa fantastiska rum i alla svenska hem. Jag är även medlem i BKR.

Vår vision

Vi finns till för dig! Vår vision är att du som kund ska få den ultimata lösningen för just ditt hem. Med vår professionella kunskap och expertis kan vi hjälpa dig med hela processen – från idé till slutgiltigt resultat. Din nöjdhet som kund är vårt absoluta fokus och vi strävar hela tiden efter att anpassa oss efter just dina specifika önskemål.

Vad är microcement?

Microcement är en tunt applicerad beläggning som består av cement, polymerer och färgpigment. Det skapar ett sömlöst och elegant utseende som liknar betong eller polerat betong.

Varför välja microcement

Materialet ger en sömlös täckning som inte kräver något underhåll och som är mycket lätt att rengöra. Tack vare sin höga vidhäftningsgrad kan microcement appliceras över befintliga beläggningar, så länge de inte är fuktiga eller rör på sig, vilket också minskar kostnaden för rivning och borttagning av dessa.

Fördelar med microcement:

  • kan appliceras på olika ytor som exempelvis betong, trä och kakel 
  • enkelt att rengöra och underhålla
  • bygger endast 2–3 mm vilket gör att man inte behöver byta dörrar och foder med mera
  • är resistent mot vattenläckage och kan motstå fuktighet utan att skadas eller deformeras
  • ett miljövänligt alternativ då det är tillverkat av naturliga och återvinningsbara material
  • är motståndskraftigt mot repor, fläckar och slitage
  • skapar en sömlös yta utan fogar eller skarvar
  • finns i flera olika strukturer och färger
  • ger ett modernt och elegant utseende till alla rum.

Skötsel av microcement

Det rekommenderade sättet att rengöra denna typ av yta är med neutral tvål. Undvik därför alkaliska produkter såsom klor, blekmedel, ammoniak, tvättmedel samt tvål med avkalkningsegenskaper i allmänhet, detta för att bevara ytans utseende och hållbarhet.