Microcement Kök

Det går att använda microcement på olika områden av köket såsom golv, väggar, bänkskivor och köksö, allt efter dina speciella önskemål. Microcement är oerhört temperaturtåligt vilket gör materialet till en praktisk lösning för kök där matlagning och matförberedelser sker. Då Microcement är känt för sin hållbarhet och tålighet är det även mycket motståndskraftigt mot repor, fläckar och slitage, vilket också är viktigt i ett kök där det kan förekomma spill och tung belastning. Dessutom tål det även vatten och står därför emot fuktighet från stänk och rengöring.

Varför du bör välja en köksbänk av microcement

Nedan kommer några av de främsta anledningarna till varför du bör välja en köksbänk gjord av microcement.

Estetik

Microcement ger en smidig, sömlös och minimalistisk yta som passar väl in i moderna och samtida köksdesigns. Dessutom kan du anpassa färgen och strukturen på microcementet för att matcha dina önskemål och skapa en unik och mer personlig bänkskiva.

Hållbarhet

Microcement är som sagt mycket slitstarkt och motståndskraftigt mot repor och slitage, vilket är viktigt i ett kök där en bänkskiva utsätts för mycket användning. Dess höga vidhäftningsförmåga minskar också risken för sprickor och flisning, vilket bidrar till en lång livslängd för köksbänken.

Vattenbeständighet

Microcement är vattenavvisande, vilket gör det lämpligt för användning i kök där ytor ofta utsätts för vätskor. Det hjälper till att förhindra att vatten tränger igenom ytan, vilket kan orsaka skador eller mögelväxt.

Hygien

Den sömlösa ytan på en microcement bänkskiva innebär att det inte finns några fogar där smuts och bakterier kan samlas. Detta gör det lättare att hålla arbetsytan ren och hygienisk, vilket är viktigt i ett kök.

Underhåll

En bänkskiva av microcement kräver inte så mycket underhåll och är relativt enkel att rengöra. Regelbunden torkning med en fuktig trasa och användning av milda rengöringsmedel är allt som krävs för att hålla ytan ren och i gott skick.

Anpassningsbarhet

Microcement går att lägga på befintliga bänkskivor av olika material, vilket gör det till en flexibel och mer kostnadseffektiv lösning för att uppgradera köket då du inte behöver byta ut hela bänkskivan.